Nom del curs :CUINA DE PROXIMITAT ( KILOMETRE ZERO )
Centre : La casa Elizalde
C/Valencia , 302 . 08009 Barcelona . Telèfon - 93 488 05 90
Inici y periode del curs : Del 28 d'Abril al 16 de Juny
Horari del curs : Els dilluns de 16:30 a 18:30 hores
Periode d'inscripcions : Del 31 de Març al 25 d'Abril 2014 .
Inscripcions presencials .
Inscripcions presencials .
Es poden fer també les inscripcions online a través de la web del centre ( cal registrar-se previament )
Precio : 69,62 € més suplement per ingredients .
La cuina de proximitat o de kilòmetre zero que s’ha posat
molt de moda , no es mes que cuina tradicional de sempre o receptes
d’autor amb genuïns ingredients autòctons de les comarques on es conreen
fruites i verdures o es crien animals .
Actualment cada cop es més complicat aconseguir aquests
tipus d’ingredients i cada cop hi han més intermediaris a les cadenes
agro-alimentaries .
En aquest interesant taller que et proposem , et guiarem
a través de diferents receptes , on anar a comprar a les diferents botigues i mercats
que hi han a Barcelona , a mes de fer-ne interesants receptes d’entrants freds
i calents , plats principals , postres i aperitius amb productes de proximitat
.
L'objectiu del curs es saber-ne on anar a comprar i escollir productes de
kilòmetre zero .
Conèixer la genuïna cuina de comarques a Catalunya .
Per autèntics amants de la cuina de sempre amb productes autòctons de
temporada .
Farem receptes i ensenyarem trucs per optimitzar al màxim els resultats .
Farem una part teòrica on t’explicarem els diferents la història dels
ingredients amb els que treballarem i t’aclarirem tots els teus dubtes
Farem una preparació dels ingredients .
Els cuinarem i al final de la classe farem la presentació final dels plats
i degustació .
Les classes son participatives i dinámiques .
Cal portar davantal i tupper per si sobra menjar .
Programa del taller
1. Arròs a la sitgetana amb malvasia .
2. Calamars farcits de botifarra de perol gratinats amb melmelada de codony
de Tremp .
3. Pastís de melmelada de taronges amargues de les terres del Ebre .
4. Crema freda d’ametlles de Tarragona
5.Canelons de recuit de drap i peres de Puigcerdà .
6.Clafoutis de cireres de Sant Climent de Llobregat .
7.Tomàquets cor de bou de Gavà farcits d’arròs vermell i pesto .
8.Pessols de Llavaneres ofegats .
9.Quiche de mantega de la Cerdanya amb carxofes del Prat .
10.Filet de vedella de Girona amb préssecs confitats de L’Ordal .
11.Crema de faves del Prat .
12.Mandonguilles de pollastre de pagès del Montseny amb
bolets i formatge tou de til-lers .
No hay comentarios:
Publicar un comentario